Jag vill känna mer, se mer än jag ser

Idag kom jag på att jag inte har blivit biten av en myra på väldigt länge. Kanske till och med flera år. Vilket förstås är väldigt bra, och något man borde vara glad över. Sen kom jag på att jag ska till Asien om en vecka, och där blir man nog säkert biten av allt möjligt och omöjligt. Så då hade det nog kanske varit bra att vänja sig lite med att bli biten av lite olika stuff, typ myror.
 
Ja, men nu är jag hemhemma igen, efter min hittills långaste vistelse hemifrån och från mitt fädernes land, 3 månader 1 vecka och 5 dagar. Jag kan knappt tro att jag är hemma igen, det uppstår "wow!" moments när jag inser var jag verkligen är, och jag känner mig så tacksam. Tacksam över att få vara här där mitt hjärta hör hemma ( ja de e nog något speciellt med den platsen man är uppvuxen på), tacksam över att få se släkt och vänner, och framför allt tacksam över denna höst.
 
Min höst har verkligen varit otroligt bra. Det betyder inte att det varit lätt och att jag har dansat på rosa moln hela tiden. Men jag har utvecklats mycket, och insett vad roten är till det som hindrar mig att blomma ut och verkligen till 100% bli den jag är tänkt att vara. Att gå till roten gör ont, därför skippar de flesta att göra det, och tränger undan de smärtsamma tankarna då de dyker upp. Jag tror inte de människorna någonsin kommer fullständigt bli hela. De bär med sig saker hela tiden som påverkar allt de gör, i mer eller mindre grad. Det finns alltid något där som skavar.
 
Så just nu håller jag på att upptäcka vad som finns där in uti mig. Jag är långt ifrån färdig. Men desto längre jag kommer, och desto mera ont det ibland tycks göra, desto mera frihet tycks jag uppleva. Frihet och frid. ("Where the Spirit of the Lord is, there is freedom." 2. Cor 3:17)
 
Förutom det så har jag haft fruktansvärt roligt också. Höjdpunkterna har varit att bo i ett hus med en massa människor (massa är i detta fall synonymt med 12), leva som en familj, umgås och dela livet helt enkelt. Att få finbesök från Estland, och sedan åka på finbesök till Estland. Att lifta Tallin-Riga-Tallin på 30h var nog ganska crasy också. Hade det inte varit för att min telefon är gamal och crappy hade ni nog fått se en bild där jag står framför RÎGA skylten.
 
Hihi, jag blir så glad inombords då jag tänker på allt roligt som hänt denna höst. Och detta år framför allt! 2013 har verkligen varit ett bra år. Tack, tack, tack för att det finns så mycket Du vill lära mig och visa mig. Och för att det finns så mycket man får uppleva när man är med dig, och ger sig själv till Dig och låter Dig bestämma.
 
2014 kan ju nästan bara bli bättre. Ja menar, här kommer jag att inleda det nya året. De e ju nästan lika "grannt" som i Norge.
 
Ska ta och skriva lite finlandismer/dialektord också. Helt awesoma ord som jag inte fått använda på väldigt länge (japp, jag har abstinens): skåda, klåtta, roskis, pyyl, störttjuut, leidon, bakett, he va na, voi arma daagar, e liiti i skarvi, att ha sjukt nastans, fa på ein kaffi.
 
He va he he. Tack för visat intresse. Nu e de jul.

RSS 2.0