Skönhet

Vem är hon
som blickar fram lik morgonrodnaden,
skön som månen, strålande som solen.
 
Vad du är skön, min älskade! Vad du är skön!
Du är alltigenom skön, min vän, på dig finns ingen fläck.
 
 
Skönhet: egenskapen att vara vacker, ljuvlighet, blomstring, prakt, glans,härlighet, prydning, älsklighet.
 
 
...............................
Skönhet är något som är lagt i oss alla. Det finns redan där, in i oss.
Hur många är det inte som lurat oss att skönhet går att köpa för pengar. Att skönhet går att köpa genom mascara, en ny hårfärg och foundation.
Skönhet går inte att köpa. Det har blivit givet till oss. Man kan inte köpa något som man reda fått.
Eller har du sett dendär 14 åriga  flickan med tonvis av lager av smink, perfekt uppsatt hår och de trendigaste kläderna man kan ha. Men som endå ser ut att bryta ihop i vilket stund som helst. Vars blick är helt tom och tyder på att hon inte upplever sig själv som skön, trots morgonens två timmars långa ansträngning. Hon gjorde ett gått försök men missade poängen.
 
Skönhet kommer inifrån. Det börjar med att veta om den skönhet som finns där, för att sedan kunna uppenbara den.
Och då kan man använda mascara, en ny hårfärg och foundation för att vårda, bära upp, utsmycka och försköna den skönhet man vet att man har.
Men skönhet kan aldrig sättas i, med betoning på i, mascara, en ny hårfärg och foundation.
 
 
...............................
Skönhet är att veta om sin inre skönhet. Att vara trygg i sin skönhet, veta att den finns där och att det är tillräckligt . Att inte behöva söka och jaga efter den och på bekräftelse.
 
Eftersom skönhet är något som är så vackert, finns det så mycket som står i vägen för den. Så mycket som vill stjäla denna skönhet som var tänkt att vara så naturlig från början. Saker i vår värld som har gått lite snett helt enkelt. Jag tänker på skönhetsideal (ideal som förövrigt betyder perfekt exempel), att jämföra sig med andra, ätstörningar, att inte veta om sin inre skönhet,att vi inte pratar så mycket om inte skönhet, reklamer som mer eller mindre säger "köp denna skönhetsprodukt så blir du lycklig" osv. 
 
Är du en av dem som fallit under något av detta detta. Börja med att söka vad som finns inom dig. Sök efter den skönheten som faktiskt finns där. Välj att uppenbara den skönheten. Våga tro på den och på att du är vacker. Jag lovar, det kommer att göra skillnad.
 
 
...............................
Skönhet är ögon som lyser. Som dendär lilla fyraåriga flickan som stolt visar upp alla sina julklappspaket. Som studenten som efter tre års studier får fira att hon klarade det, och som vi med andra ord brukar säga "skiner ikapp med sin klänning". Som den nyförlovade kvinnan som berättar för sina väninnor om det romantiska frieriet. Det finns knappt något som slår ögon som lyser. Det kan få det mesta att verka vackert.
 

I all sin prakt träder kungadottern in.
Full av härlihget är hon.
Av guldvirkat typ består hennes dräkt.
I lysande färger förs hon fram till kungen,
fram till dig, följd av tärnor, hennes väninnor.
De förs fram under glädje och jubel,
de tågar in i kungens palats.
 

Pärona

Nu ska jag gå och skala mellan 40 och 50 pääror, det vill säga potatisar. Det är nämligen min, och endast min, uppgift att se till att vi får någon lunch i morgon. Vi är 16 personer och jag ska göra mos. Då kan det vara bra att börja i tid, tänker jag. Har nog inte så stor erfarenhet av matlagning, men vet med erfarenhet att jag int är den snabbaste fiskpinnen i paketet (om vi nu ska göra lite ordvitsar om mat). En gång åt jag dessutom mos där potatisskalet var med. Det vill jag inte utsätta någon för. Så, fram med päronskalan så kör vi!
 
Har jag tur så finns det någon där nere (där vårt kök är) som kan underhålla mig. Annars får jag se på fotboll på samma gång. I och för sig så såg jag på tre fotbollsmatcher igår, så jag tänkte att det skulle vara bra för mitt eget välbefinnande att ta en paus från det idag. Men nu är det ungefär 21 timmar sen jag såg på den sista matchen, så det är ju typ en dag sen. Fördelen med att vara singel, inte ha någon familj, inte ha inlagt några scheman i vårt glasscafé och sädär annars inte ha så mycket att göra. #missionärslife #ilovemylife #päronskalulrica0-1
 
Vad gör du en söndagkväll klockan 11?

RSS 2.0