Idag har jag köpt läppbalsam med bin på för 3,85!

när klockan var 07:20 imorse ringde min veckarklocka i form av min telefon. det var inte speciellt trevligt. inte för att det brukar vara det men imorse var det riktigt PAIN!. hur som haver klarade jag efter en halv timme av att stiga upp, och gick jag till skolan. trots att jag har sovit ca 6h per natt i en veckas tid nu har känt mig relativt pigg. jag tror min kropp har stängt av allt som kallas ATT KÄNNA för att istället koncentrera sig på att överleva. icke bra, icke bra. så ni ska jag ta ett långt skönt bad och en natt på 12h. sen kommer jag vakna pigg och utvilad imorgon och börja på med mina 3projekt.
1. läsa 13,333 sidor ur min klassiker VARJE DAG!! för att ha utläst den tills deadlinen-_-
2.STÄDA MITT RUM!!! de e riktigt så man skäms över hur det ser ut.
3. lära mig finska. 2,5 poäng från underkänt e lite på den lägre sidan..
det ena projektet värre en det andra, men jag e ändå riktigt taggad för de. jag ska klara det!
men detta efter 12h sömn. gonatt Zzz....Zzzz...
.
by the way är min kära sambo Irene väldigt rolig. hon e ju som sagt bloggmaffia. just nu städar hon sitt rum och kom på att hon måste ju blogga om det också. så hon tog sin damsugare och tog några fina bilder på photo booth. jag tror photo booth krånglade lite, så de kan hända de int blev ti nå. men ni kan ju alltid hålla utkik på http://saltgurkan.peppar.fi/blog/ haha ;) (och där bröt jag mitt löfte om att inte ha en endaste smajl på min blogg. just så...men jag står för den, för jag tycker om att bråka mid min saltiga gurka Irene!)

ett UK senare

hej och hå, nu är jag hemkommen från UK!
ja dedär rimmade nog mycket vackert...
Det var det jätteroligt att vara på UK. vi satt i en sal och hade möte för det mesta, hörde på förslag, disskuterade och röstade så fint med våra valsedlar. jag hade nr 103. det är något speciellt med det nummret, men jag vet inte vad. det är nog säkert mitt matematiska sinne som vill spela mig ett spratt.
vi gjorde nog annat också. åt mat för exempel, eller gick i det natursköna Karis i jakt på en mataffär. ibland sov vi också. men mestadels var vi vakna och hade roligt, i form av umgänge och programpunkter.
.
nu har vi suttit de 8h om krävs för att ta oss hem med vår privata buss. det var faktiskt inte så jobbigt som det låter. det var riktigt trevligt att prata och se på film. desto svårare var det att sova till ljudet av full volym av ironman2. men ja tror jag lyckades, åtminstone kändes det så i min nacke när jag antagligen vaknade.
.
när vi närmade oss hem påminde jag Gud om att jag inte var sådär helt överförtjust över att behöva gå hem ensam hela vägen hem med min tunga packning från församlingshemmet där bussen stannade. nog för att vi knappt talar kilometrar här, men min packning stavas TUNG. det visade sig at en annan medresenär skulle åt samma håll som mig och följde mig i princip hela vägen hem. vi pratade och jag kände knappt av mig tunga packning tack vare hög trevlighetsfaktor. tummen upp för den du!
.
nu sitter jag här vid fönstret, äter makaroner och dricker 23h gammal mjölk. här är allt som det brukar, skola imorgon, snö på marken, råddigt i mitt rum. men vi får tänka imorgon, för nu jag ska sova!

hemma fru utan barn för 1h

Är ungefär det jag är just nu. sitter i min lilla lägenhet, städar köket, filosoferar om livet och funderar på att ta mig en kopp kaffe. sen ska det sista packas och så blir det till att gå till bussen med all min packning.
.
om ni vill veta så överlevde vi nog morgonsamlingen. mitt kära skräck scenarie, att jag skulle spela fel på min lilla melodi på" walk of life" på min lilla orgel upplevdes aldrig. vilket var så skönt så nu är jag glad och går och nynnar på melodin som om det var bakgrunds låten till mitt liv.
.
ja det var väl allt. vi hörs väl nån gång när jag kommer tillbaks. alltså på söndagen då, om inte bussen stannar någ stans på vägen.
Vackert så, sa hon och dansade vidare i livet.

en jacka som får mig att se ut som lilla my och annat skoj

Denna skoldag har verkligen varit fylld av skratt. om detta är beroende på sömnbrist (att vara vaken från 23-03 för att man sov 20-23??) eller om det bara annars råkar vara för att vi har så roligt vet jag inte. men oj vad jag har skrattat!
Det började med rinnande tårar till teletabbis http://www.youtube.com/watch?v=Elj21i3Bicc (japp jag e världsbäst på att länka) . Och vem hade anat att phytagoras sats kunde vara så underhållande. på drama lekte vi så roliga lekar så "pain"(ett väl använt uttryck som uttrycker plåga, fast på engelska) var ett försvunnet minne blott.
sen kom vi aningen tillbaks till jorden, och begav oss 5st fattiga studerande för att besöka loppis. där hittade jag just det som rubriken beskriver.riktigt trevligt faktiskt. sen höll vi på att svälta ihjäl, köpte mat och gick hem i -67*. japp jag älskar den finska vintern!
.
nu har jag packat min väska. ska nämligen på Ungdomens Kyrkodagar i Karis imorgon. det tror jag blir bra! får umgås med två stycken av mina mycket goda vänner då <3
.
men före jag åker ska jag och resten av min klass spela två låtar på morgonsamlingen. det är först lite läskigt. mem jag tror inte vi dör, bara nästannästannästan....
.
.
I mitt rum har jag en värmeblåsare. nu ska jag lägga igång den och låtsas jag är i södern och somna lyckligt. sen ska jag vakna utvilad som en igelkott efter en hel vinter i dvala. det blir nog bra!

hejhej från härifrån

härifrån råkar för tillfället vara min kära skola. jojo vi slutade nog  skoldagen för en halv timme sen. men eftersom jag tvättar kläder och var slarvig och glömde lägga på "pika"(snabbtvätt) på tvättmaskinen får jag sitta här i en lång lång tid till och höra på det ljuva ljudet av tvättmaskinen som tvättar. riktigt sövande, eller så är det bara jag som är trött. jag tror mer på det sistnämnda.8h skoldag jepp thats what we like! hur som haver så hör jag för tillfället det underbara ljudet av att tvättmaskinen saaaakta och försiktigt börjar lugna sig lite. när den har somnat ska jag gå hem med mina 100 väskor, hänga tvätt, hänga tvätt och ta det luuugnt. det kommer bli skönt.
det var allt från min glamorösa vardag. men sen kom jag på att det är tisdag, det är nog inte så glamouröst. det är min ursäkt. en ursäkt som funkar de flesta oglamourösa dagar. så nu vet ni de.

idag koka ja så myki risotto så hela elfenbenskustensbefolkning sko kuna äta se mätt!

Om någon har råkat missat det så kan jag meddela att jag har finskaprov imorgon. vilket betyder att idag har vi handlat vid sale, lagat mat, varit gulla med varandra och åtminstone jag har lärt mig att kerrata är repetera. jag ser hoppfullt på framtiden och tänker sova inatt. Jag anser också att rosa elefanter bör hållas inomhus för att inte skrämma livet ur folk och att det är tråkigt att städa. godnatt!

header

eftersom jag är lika texnisk som en amöba tycker jag det var en ganska stor bedrift att få hit en header.... läsa finska var det ja!

st+raff

Idag ritade vår mattelärare, och även jumpalärare ett straffområde på tavlan, och smart som jag är kommer jag på och utbrister glatt att vi har jumpa imorgon. på tal om straff, svarar I.
Inte vet jag vad vi har gjort för att förtjäna detta straff, alltså ha jumpa. Kanske är det för att vi alla är lata små barn som bara ska sitta inomhus och läsa på finska heeela långa dan idag fast det är vackert väder ut. Eller så tycker denhär skolan bara av någon underlig anledning att det är roligt att straffa oss.
NÅJAAA, int e de väl så hårt straff att springa omkring som galna kycklingar och ropa som om det brinner och skratta för att allt är så roligt. för det är nämligen vad som händer när man har jumpa efter 7h skoldag. tro mig. varenda eviga gång!
Värre straff är det nog på  torsdag när vi ska ha morgonsamling för hela skolan, ja ja lovar vi e som världens största skola! vi ska sjunga och spela två sånger. DET är först straff. men se det är ett straff som alla på denna skola för eller senare har blivit utsatta för, så nog kanske vi klarar det också. märkväl kanske. nu ropar finskboken!
tjingeling!!!

free fallin

Ikväll när jag var ut och gick sökte jag efter den största snöhög jag hittade och besteg den. Jag satte mig ner på den och betracktade den stjärnklara himlen och såg ut över ett minst sakt "jul hos madicken" liknande landskap. Sen gick jag hem på den stora snöhögen, det var nämligen en väldigt lång snöhög också. Vem har sakt att den lättaste vägen alltid ska vara den roligaste?
     
Denna kväll är förövrigt en kväll i finskhetens tecken. I form av prov och uppsatsskrivning. Men den kommer i alla fall avslutas på ett värdigt sett i svenskhetens tecken. I form av p3 guld.

free fallin med John Mayer är förresten en riktigt fin låt. så nu vet ni de.

strömavbrott

här där jag bor klarar inte elledningarna av att ha 25kg snö på sig. så därför har strömavbrott varit ett återkommande faktum det senaste gydnet. vilket i och för sig är helt förståerligt, men ack så störande när man är på vår stationerade dator. eller om vi nu ska säga något lite viktigare här i världen, laga mat.
hur som haver rekomenderade min kära vän bloglovin åt mig igår. så nu sitter jag här och älskar bloggar, när vi har ström alltså... så nu kommer jag inte missat något av allt det vackra NI skriver, de blir nog bra!

hoppsan...

ibland städar man inte wc fast man sko måst. ibland går man istället och hälsar på sina grannar. ibland kommer man hem sent på natten och ser att det är feelis där man bor, FÖR sent för att vara torsdagsnatt. men det är bara ibland....

Idag är det torsdag

för er som inte vet. idag har vi haft biologi, psykologi, engelska och finska. det är ungeför lika roligt som en rosa morot. men det gör inget, för imorgon är det fredag och då slutar vi 12 och skriver hemfärd som statusar på facebook.
idag har jag och min kär granne smartaniserat oss och gått till bibban och lånat en klassiker och gått runt som två lantisar som besöker en storstadsbibba för första gången. och det var definitivt BARA jag, och det var också sanningen. men ja, nån gång måste väl bli den första. sen har vi+några fler grannar spelat någon form av alias där man skall vara full och hoppa på ett ben och allt annat som inte är normalt. men roligt hade vi!
nu har jag den stora äran att städa wc. det först är lika roligt som en blå morot. men sånt är livet när man motarbetar smuts!
ha det gott!

koristeellinen täyte kulho joukko

Ulrica och det finska språket försöker(ja de har inte gått så väldans bra hittills) gör bekantskap ikväll. hon failade nämligen brutalt i det förra förhöret. hälften rätt var vad som behövdes. 4/5 fel var min presstation. men det var ju i alla fall 1/5 rätt! nej jag och finska är som vatten och olja, de går helt enkelt inte. men nu har jag intagit choklad så nu ska här läras om "dekorativa fyllnings skålar mängd". ööö.som min rubrik borde betyda, eller något.....

snö

jag vet inte hur det ser ut där du bor. men här där jag bor ser det ut som om någon hade tagit hela indiska oceanen, omformaterat den till snö och hällt allt över vår stan. såna här dagar är det tur att man inte har någon gårdsplan att skutta snö från, eller någon bil att söka efter i någon snödriva. utan bara lugnt och fint kan sitta inomhus och se på de vackert snöbelagda träden och äta choklad.

när man är riktigt trött...

... efter en riktigt lång dag i skolan som avslutades med muskelträning i takt till omotiverad musik i form av Y.M.C.A. osv, är det skönt att sova en stund på tre mattor och två bäddmadrasser(japp, thats my bed). efter detta fann jag en inspiration att vara duktig och göra lite läxor. första gången detta läsår. INSPIRATION TILL LÄXOR! jag håller nog på och blir sjuk, men de kan man inte ta så hårt. sen satt jag två timmar på vår köksbänk. för tro det eller ej men en köksbänk är ett riktigt bra ställe att kommunicera med folk på.
Imorgon är det onsdag och då kommer jag att komma försent till skolan. höhö nog för att jag gör det varje dag men speciellt på onsdagar brukar jag göra de.tror jag. men det ska motverkas, för min mjölk är slut så de får bli frukost i skolan istället. om ja hinner. höhö
keep it up kära läsare! för snart har jag nog vääärldens fetaste design på denna blogg. "sikta mot stjärnorna så når du nog den lägsta grenen på granen, åtminstone" så den lägsta grenen på granen, där har ni min framtida desingnde blir bra!

drömmen om tango?

hur gärna jag än skulle vilja göra det, är det alltför sällan jag drömmer och hör musik i min döm. kanske ca 2 ggr i året. inatt hörde jag tango musik. det var ganska omotiverat. men vem vet vilken musik som döljer sig allra djupast inom mig, kanske är det tangon???

känslan man får när man stå i kassakön och komma på att man glömt köpa ägg

känns som om jag har blivit värsta bloggmaffian här. men ja, jag bor med irne. HON först är värsta bloggmaffian. nän gång när jag har fått lite ordning på dehär med att blogga så ska jag nog länka till hennes blogg. nu gör jag köttfärslimpa, de e ganska händelselöst. köttet ändrar färg från rött till brunt i ugnen. de e no fint. irene spelar diskomusik. vi ska nog ha disko än ikväll. höhö
när jag tittat på min köttfärslimpa i ugnen och högt konstaterat "viisi minuutia viellä" oj va du e bra på finsk! säger irene. jå ja har nog alltid varit bra på finsk, blir mitt svar. ironin bara flödar högt över vår kökslampa, men de gör inget för för ett svagt ögonblick trodde jag de var sanning. hehe'
.....
.....
....om ni undrar vad rubriken har med inlägget att göra så är det inget, förutom att just de var de som hände mig när jag handlade vid cittari idag.

vackra barn i vår skola.

idag var vi alla vackra barn(ööö i åldern 16--) ) i vår skola. de var nämligen skolfotografering. trots att vi varit ute i kylan i två hela kalla timmar före för att fota lite crasy bilder (ja ni sko bara veta!) gjorde vi vårt yppersta för att se söta och inte alls stelfrusna ut, när vi stod där på trappan. precis som  man sett på alla gamla skolfoton med dem som gått här före oss. snart hänger vi också där på väggen... men före de ska jag möta kylan än en gång och gå till stan!
ha de gott!

makaroner och spotify

bara så att ingen ska behöva vara orolig så kan jag meddela att jag inte alls svalt ihjäl. jag hittade nämligen lite makaroner lååångt bak i mitt skåp. jag har ju nämligen jättestort skåp (host host)
sen tänkte jag ladda ner spotify till min dator. men efter att ha konstaterat att det skulle ha tagit 5 dagar, 3 timmar och 23 minuter struntade jag i det.
tänk på de nästa gång ni tycker ni har slött internet!

tomt i mina matskåp

har nu färdas de 65km som man bör färdas för att ta sig till min studieort. och vackert konstaterat att de inte finns så väldans mycket mat i mina matskåp. ingen cornflakes, inga riskakor inte ens en endaste julstjärna. för se på pepparkaksdeg kan man väl inte leva.
nåja, som tur är finns de franskisar och hamburgare int allt för långt bort. men ja ska försöka motstå frestelsen och dricka vatten istället. haha
sen imorgon ska jag gå och storshoppa till cittari. de blir nog epic tror jag.
ha de bra!

nån gång...

nån gång ska jag bli riktigt smart och lära mig hur man skall göra saker och ting vackra här. tills dess får ni se på denna vita och aningen tråkiga designen. men vitt är också bra, vår gräsmatta är täckt av ett så tjockt vitt lager med vit snö så man lätt skulle kunna tappa bort sin ko där. eller så inte. men en hund är inte att överdriva i alla fall. hur som haver så ska ni nu ta och njuta av de vita, för nu ska jag gå och sova. och när jag har vaknat så har jag nog kommit på en riktigt färgglad plan för denna blogg. mohahahaa....


här var de vitt, precis som här.

operation färg . börjar snart, i en dator nära dig.

hej å hå!

att blogga var tanken. att blogga ska jag också göra. och fast jag är inte kommer ihåg att skriva stora bokstäver efter punkter så lovar jag nog att detta kommer bli riktigt bra!

Jag heter Ulrica och är inget musikstycke, jag är inte heller riven i stycken. jag är bara ett stycke av alla som råkar bära namnet Ulrica. vackert så.

ja, resten får ni lista ut själv.


RSS 2.0